Yhteistyön perusedellytykset ovat seuraavat:

  • Kirkkaat tavoitteet - mihin yrityksenne ja yhteistyömme tähtää
  • Selkeät teot ja tahti - ymmärretään vaatimukset realistisesti, suunta mihin mennään ja vauhti jolla edetään
  • Luotettava toimitus - lopputuloksena asiat ja toimet jotka vievät kohti maalia ja näkyvät konkreettisesti

Tähän sisältyy molemminpuolisesti:

  • Tavoitteet (pitää olla kirkkaat)
  • Teot (mitä pitää tehdä)
  • Toimitus (mitä pitää tulla)
  • Tahti (missä ajassa)
  • Palaute (mitä opittiin)

Haluan välttää triviaalia tekemistä ja yhteistyössä keskeistä on sen arvontuotto asiakkaalleni. Tällä vältetään, että yhteistyössä roolini jäisi käsiä heiluttelevaksi konsultiksi.

Jotta tuloksia syntyy, haluan sitoutua asiakkaideni liiketoimintaan sen vaativalla syvyydellä. Yhteistyötä ja kustannuksia on kuitenkin turha sitoa väkisin rutiiniin tai oletettuun pakkoon. Kaiken perustana tulee olla tarpeiden ratkaiseminen oikea-aikaisesti, joka tarkoittaa aina myös joustavuutta aikatauluissa.

Päätöksien pitää olla ketteriä, ja muutosta pitää johtaa, pidemmällä yhteistyöllä varmistetaan tavoitteiden ja kasvun saavuttaminen yhdessä.

Jos tekisin työtä yksin rahasta, voisin rahastaa SEO-konsulttina tai digimarkkinoijana itseni piippuun. Sen sijaan teen työtäni halusta saada fiksut, energiset sekä kasvuhaluiset ihmiset kasvamaan ja kasvattamaan yrityksiään. Teen työtäni halusta päästä osaksi edeltäviä tarinoita, joissa on mahdollisuus nähdä yhdessä kuinka digitaalisuus toimii yrityksen kasvua työntävänä voimana.

Arvoissani, yhden miehen yritykseni, eli minä uskon jatkuvaan kasvuun, vaikka se olisi toisinaan repivää tai vaikka vastavuoroinen tarkoitus on puolustaa nykyisiä asemia. Sekin vaatii kasvua. Uskon vapauteen, jonka vastapainona tulee vastuuta ja vastuullisuutta. Ja kaikkien näiden selkärangassa piilee tahto olla luotettava, eli ansaitun luottamuksen arvoinen.

Eetu Karppanen

Haluatko lopettaa yrityksesi digipuuhastelun ja hypätä syvään päätyyn hakemaan todellista kasvua?