Yrittäjä ilman ideaa

Eetu Karppanen kirjoitti 27.03.2013 klo 23:45 kategoriaan Yrittäjyys

Olen saanut kasvaa koko lapsuuteni sekä nuoruuteni perheyrittämisen “varjossa“, joten uskallan väittää vakavasti tietäväni mitä yksityisyrittäminen pk-sektorilla on. Käytännössä siis olen polvenkorkuisesta saakka roikkunut mukana yrittämisessä. Siihen maailmanaikaan käsinpostitus oli vielä kovassa huudossa, ja siellähän olin minäkin polvenkorkuisena katsomassa kuinka suurikokoisia suorapostituksia laitetaan maailmalle. Nykyään edellämainittuja postituksia on radikaalisti paljon vähemmän, sillä Itellan aktiivisesti korottamat postimaksut sekä koneellinen postitus on vienyt voiton tuosta manuaalityöstä.

Isäni on ollut yrittäjänä kohta 25 vuotta, joka on tietenkin toiminut jonkin kaltaisena roolimallina omalle tavalleni käsitellä yritysmaailmaa sekä työelämää. Koinkin tavallaan rentouttavaksi tulla töihin perheyritykseen, jossa pääsin heti eroon työntekijän ja työnantajan ensimmäisestä ongelmasta: luottamuksesta. On ollut myöskin helpottavaa huomata ettei tarvitse ensiksi kaivaa maahan kuoppaa ja sen jälkeen täyttää sitä, vain kokeakseen pääsevänsä työnantajan kanssa samalle viivalle. Osaltaan myöskin työympäristöni vaihtuminen suurista (150 – 300 henkilön) pieneen (7 hengen) yritykseen vaikutti paljon, sillä kun työyhteisö on pieni, on sen silloin myös toimittava käytännön arjessa. Olen myös huomannut, että mitä pienemmässä yhteisössä olet, paistaa tällöin jokainen epäkohta läpi prosesseista paljon vahvemmin kuin aiempien työnantajayritysten osalta.

Olen hyvin aktiivisesti viljellyt CV:ssäni termiä yrittäjähenkinen sekä bisnes-orientoitunut ja tottahan se lieneekin. Sytyn helposti keskusteluun, kun aiheiksi nousee markkinointi taikka mainonta – ja valehtelematta melko monta kertaa autoillessa tulee annettua itsekseen risuja sekä ruusuja mm. yritysten kalustobrändäämiselle. Perheyrityksessä toimimisen (jonka luen vähän samaan kastiin kuin yrittämisenkin) lisäksi olen kuitenkin palanut halusta tehdä vielä enemmän, jotain missä pääsisin haastamaan itseni ja omat taitoni aktiivisesti ja käytännössä, sekä erityisesti B2C-puolella. Useamman vuoden ajan sitä toteuttamiskelpoista ideaa piti metsästää tuolta pääkopan sisällä löytyvästä metsästä, vaikka liiketoiminnan muoto olikin ollut selkeä jo pidempään, se lopullinen idea uupui. Vaan ei enää, sillä nyt allekirjoittaneesta myöskin tulee yrittäjä ja tulenkin lähiaikoina kirjoittamaan kyseisestä aiheesta huomattavan paljon enemmän.

Kirjoittaja: Eetu Karppanen
Vahvan digimarkkinointitaustan omaava eCommerce Manager ja sivutoiminen verkkokauppias, jonka kotisatama on Helsingissä. Intohimon syviä tunteita herättävät mm. verkkokauppa, digitaalinen markkinointi, mainonta ja katukulttuuri.


TILAA UUTISKIRJEENI JA SAAT SATUNNAISESTI KURATOIDUN LISTAN LOISTAVIA SISÄLTÖJÄ KOSKIEN LIIKETOIMINTAA VAHVALLA DIGITAALISEN MARKKINOINNIN KULMALLA.