Tuliko minusta tänään rusketuskeisari?

Eetu Karppanen kirjoitti 17.06.2013 klo 16:25 kategoriaan Yrittäjyys

Voin vastata otsikon kysymykseen yhdellä sanalla: ei.

Joskin tänään oli kuitenkin iso päivä allekirjoittaneelle sikäli, että tämä päivä oli elämäni ensimmäinen “ihan oikea” lanseerauspäivä. Tänään käytännössä hitsautui kiinni yhdeksän kuukauden mittainen jakso, jonka sisään mahtui melko monia työtunteja sen eteen, että oltaisiin tilanteessa, jossa päästäisiin myymään tuotteita loppuasiakkaille.

Suurimmat ajatukset alkuvaiheessa oli tuotevalikoiman saralla, että kehtaanko minä, miehenä, lähteä myymään kosmetiikkaa kuitenkin pääasiallisesti naiskohderyhmälle? Ajatuksia siitä, että pystynkö mitenkään ulottautumaan omassa viestinnässäni siihen maailmaan missä vastakkainen sukupuoli elää? Sillä onhan ne kirjatkin jo aikoinaan kertoneet, että naiset ovat Venuksesta ja miehet Mordorista?

Näiden kuukausien aikana kuitenkin jatkuvasti kyseisten tuotteiden kanssa omaa oppimatkaani käyneenä olen päässyt sinuiksi tilanteessa ja alkanut uskomaan yhä vahvemmin siihen ajatukseen, että häpeästä luopuminen (niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, kiitos Tolvasen Villelle!) on ensimmäinen askel toteutukseen ja siihen tilanteeseen, jossa ihminen uskaltaa ottaa riskejä sekä tehdä konkreettisia toimenpiteitä asioidensa eteen.

Että tässä sitä nyt ollaan maailma – ja te muut ihmiset – kaikilla on mahdollisuus lytätä tai kannustaa, mutta sekin on yksi niistä riskeistä, jotka täytyy ottaa jotta voi onnistua. Unohtamatta myöskään sitä, että voi myös epäonnistua ja niiden kautta sitä vasta oppiikin.

Laitoin tänään aamulla jalkaani (uudet) onnenkengät, ihan vaan siinä uskossa, että tästä tulee hyvä päivä. Tänään onkin ollut todella hyvä fiilis tulevasta, saanut paljon tsemppausta lähipiiristä ja kaikki tämä onkin vahvistanut vain yhä enemmän sitä ajatusta, että elämässään täytyy tehdä asioita joihin itse uskoo ja joista itse työn tekemisen sijaan tuntuu saavan vain lisäenergiaa.

Tämä on se tunne, jonka toivoisin myös monen muun ihmisen kokevan.

Joten siis, jos tarpeinasi on aurinkorasvat, itseruskettavat, solariumkosmetiikka tai muu aurinkotuotteisiin luettava, nyt ainakin tiedät kuka ne sinulle mielellään myisi. Näin alkuvaiheessa mennään vielä niin pienillä panoksilla, että jokainen pienikin apu on meille suurta!

Verkkokauppa, joka myy aurinko- ja rusketustuotteita, kuten aurinkovoiteet, itseruskettavat, rusketusöljyt ja solariumvoiteet. www.tanstore.fi

Kirjoittaja: Eetu Karppanen
Vahvan digimarkkinointitaustan omaava eCommerce Manager ja sivutoiminen verkkokauppias, jonka kotisatama on Helsingissä. Intohimon syviä tunteita herättävät mm. verkkokauppa, digitaalinen markkinointi, mainonta ja katukulttuuri.


TILAA UUTISKIRJEENI JA SAAT SATUNNAISESTI KURATOIDUN LISTAN LOISTAVIA SISÄLTÖJÄ KOSKIEN LIIKETOIMINTAA VAHVALLA DIGITAALISEN MARKKINOINNIN KULMALLA.