Unohda politiikka, valitse yrittäjyys: HYNY

Eetu Karppanen kirjoitti 13.02.2016 klo 10:58 kategoriaan Arkista

Mietin viimeisen vuoden aikana vakavasti lähtemistä mukaan politiikkaan. Politiikan eri tasot päätöksenteossa toimivat mielestäni niin, että kunnallispolitiikka on ainoa muoto, jossa kykenee näkemään tuloksia päätöksistä joissa on ollut mukana.

Sinänsä nyt olisi ollut oiva hyvä hetki lähteä mukaan, sillä seuraavat kunnallisvaalit ovat vuonna 2017. Asioita punnitessa painoi vaakakupissa vaadittava työmäärän läpipääsyyn kuitenkin liian paljon. Tuon saman ajan laittaminen käytännön tekemiseen ja omien yritysten kasvattamiseen, on tässä vaiheessa itsekkäästä näkökulmasta hyödyllisempää.

Koska uusien ihmisten tapaaminen ei ole mielestäni koskaan ajanhukkaa, päädyin marraskuussa Helsingin Yrittäjien alla toimivan Nuorten Yrittäjien (HYNY) Verkostoitumisbileisiin, joissa ProfitCountin Markus Seppänen syötti palloa erilaisesta vaihtoehdosta vaikuttaa.

En ole järjestöihminen tai koe suoranaisesti suurempaa tarvetta päästä pelaamaan kenttää erityisemmin, mutta ajatus ja tahtotila vaikuttaa itselle merkittäviin asioihin on suuri. Tämän vuoksi pyrin, päädyin ja liityin HYNY:n hallitukseen vuodelle 2016.

Nuori yrittäjyys hyvänä lähtökohtana

Nuori yrittäjyys on mielestäni mielenkiintoinen teema, sillä termi herättää mielikuvissani energisyyden ja nuoruuden innon, joka samalla saattaa näyttäytyä helposti latteana tai naiivina.

Yleistettynä kuitenkin nuoret yrittäjät jäävät helposti lapsipuolen asemaan. Pääasiallinen tavoitteeni on tietenkin välittää viestiä yrittäjyydestä, sen vaikeuksista kuin hienouksista niille nuorille yrittäjille tai ihmisille jotka vasta harkitsevat yrittäjyyttä. Kun pohdin omia kokemuksiani perheyrittäjyydestä ja omakohtaisesti yrittäjänä – on tämä aika tähän asti ollut työelämässäni hienointa aikaa. Vapaus ja vastuu on tavallaan itseään ruokkiva voima, jossa paras suorittaja kuin pahin vastustaja katsoo peilistä.

Jos siis saan ajatuksilla ja tekemisellä edistettyä nuorten yrittäjien kykyä toimia tai parhaimmillaan vietyä ajatuksen yrittäjyydestä yhdellekin uudelle ihmiselle, ollaan oikeiden asioiden äärellä.

Kuva: Jaana Tihtonen / Helsingin Yrittäjät

Kirjoittaja: Eetu Karppanen
Vahvan digimarkkinointitaustan omaava eCommerce Manager ja sivutoiminen verkkokauppias, jonka kotisatama on Helsingissä. Intohimon syviä tunteita herättävät mm. verkkokauppa, digitaalinen markkinointi, mainonta ja katukulttuuri.


TILAA UUTISKIRJEENI JA SAAT SATUNNAISESTI KURATOIDUN LISTAN LOISTAVIA SISÄLTÖJÄ KOSKIEN LIIKETOIMINTAA VAHVALLA DIGITAALISEN MARKKINOINNIN KULMALLA.